zondag 21 april 2013

Aardappelsalade met speklapjes

Ingrediënten:

  • 500 gram aardappelen
  • 2 eieren
  • 0,5 el mosterd
  • 1 el mayonaise
  • 2 el crème fraîche
  • 1 halve/kleine sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • bieslook (flinke hand)
  • peterselie (flinke hand)
  • 3 augurken
  • 2 el zilveruitjes (of amsterdamse uien)
  • sla
  • cherrytomaatjes
  • speklapjes, gemarineerd naar smaak

Bereiding:


Schil de aardappelen, snij ze in blokjes en kook voor 10-15 minuten tot gaar. Giet af en laat de aardappels uitdampen.

Kook de eieren.

Bak de speklapjes .

Meng ondertussen in een schaal de mayonaise, mosterd en crème fraîche. Hak de bieslook, peterselie, sjalot en knoflook fijn en voeg toe aan de saus. Voeg naar smaak zout en peper toe.

Hak 1 van de eieren grof. Snij de augurk in plakjes.

Voeg de aardappelblokjes, gehakt ei, augurk en zilveruitjes aan de saus toe en roer goed door.

Serveer de aardappelsalade met de sla, tomaatjes, ei en gebakken speklapjes



Geen opmerkingen:

Een reactie posten