zaterdag 29 juni 2013

Kabeljauw in tomatensaus met Salade Caprese en brood

 Ingrediënten:

  • 300 g kabeljauwfilet
  • 25 g bloem
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 sjalot, fijngehakt
  • 2 el olijfolie 
  • 3 takjes peterseli, fijngehakt
  • 0.5 tl oregano 

  • 0.5 bol mozzarella
  • verse basilicum
  • 2 tomaten
  • olijfolie
  • 1 el balsamicoazijn 
  • 1 brood naar keuze (ciabatta / focaccia)

     

    Bereiding:

    Snijd de kabeljauw in 2 gelijke stukken en haal ze door de bloem.
    Verhit de olie in een pan en fruit de knoflook en sjalot aan.
    Voeg de peterselie, oregano en tomatenblokjes toe aan de pan en breng op smaak met zout en peper. Laat ca. 5 minuten pruttelen.
    Leg vervolgens de kabeljauwfilet in de pan en laat 20 minuten sudderen. De vis hoeft niet omgekeerd te worden.

    Snijd de mozzarella in plakjes. Snijd de tomaten in plakjes. Pluk wat basilicumblaadjes.
    Leg op een bord dakpansgewijs de mozzarella, tomaten en basilicumblaadjes en besprenkel het geheel met wat olijfolie en balsamicoazijn, en strooi er wat peper en zout overheen. 




    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten