zondag 16 februari 2014

Naanbrood

 Ingrediënten:

  • 500 gram bloem, gezeefd
  • zakje gedroogde gist 
  • zakje bakpoeder
  • 150 ml melk
  • 100 ml Turkse (of andere dikke) yoghurt
  • 2 tenen knoflook, uitgeperst
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl zout
  • olie
  • nigellazaad / maanzaad / komijnzaad

Bereiding:

Kneed de bloem, gist, bakpoeder, melk, yoghurt, knoflook, gemberpoeder en zout tot een elastisch deeg. Kneed ca. 5 minuten door. Laat een uur staan rijzen op een warme plek.

Verdeel het deeg in 6 stukken. Rol uit tot de gewenste dikte, en bestrooi met wat zaad naar keuze. Kwast wat olie op het deeg en bak in de grillpan tot ze grillstrepen hebben.
Houdt eventueel warm in een voorverwarmde oven.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten