zaterdag 7 maart 2015

"Indische"speklappen

 Ingrediënten:

  • 250 gram speklappen
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode paprika
  • 100 gram champignons
  • 1 el sambal
  • 2 el ketjap
  • rijst
  • Indisch tafelzuur
  • kroepoek

Bereiding:

Kook de rijst.

Snijd de speklappen in blokjes en bestrooi ze met peper en zout.
Snijd de uien in ringen.
Pers de knoflookteentjes uit.
Snijd de paprika in kleine reepjes.
Snijd de champignons in plakjes.
Meng de ketjap met de sambal.
Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak hierin het vlees mooi bruin en goed uitgebakken.
Voeg de uien en knoflook toe en fruit deze even mee.
Voeg dan de paprika en champignons toe en bak deze even mee.
Giet het ketjapmengsel erbij en laat het gerecht 10 minuten zachtjes sudderen.

Serveren met zuur en kroepoek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten