zaterdag 29 juni 2013

Ballen van Mounir

 Ingrediënten:

  • 250 gram gehakt
  • 0,5 ui, gesnipperd
  • 0,5 el gladde mosterd
  • 1 ei
  • 1,5 tl ras el hanout
  • zakje gemengde sla
  • 2 grote bloemige aardappelen of kant-en-klare pofaardappelen
    Knoflooksaus:
  • 3 el yogonaise
  • 2 tenen knoflook
  • ½ citroen
  • bieslook  

Bereiding:

Ballen:
Meng in een kom het gehakt met de ui, mosterd, ei en ras el hanout. Maak er platte ballen van en grill deze in een grillpan.

Aardappel:
Was de aardappels en prik ze een aantal keer in met een mes. Gaar de aardappels in circa 8 minuten in de magnetron op 800 watt.

Knoflooksaus:
Meng in een kommetje de yogonaise, uitgeperste tenen knoflook en bieslook, en breng op smaak met citroensap, zout en peper.

Serveren:
Serveer de ballen met een gepofte aardappel, knoflooksaus en sla.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten