zaterdag 3 augustus 2013

Spring Chicken uit de braadpan

 Ingrediënten:

  • 250 gramkipfilet, in grote stukken
  • 150 gram krieltjes
  • 0,5 ui, gesnipperd
  • 220 ml groentenbouillon
  • 1 kleine broccoli, in roosjes
  • 100 gram diepvrieserwten
  • paar lenteuitjes, gesneden
  • 2 el pesto (zelfgemaakt)

Bereiding:

Verhit wat olie in een braadpan en bak de ui op heel laag vuur voor ca. 5 minuten.
Voeg de kip toe en bak op iets hoger vuur tot de kip rondom bruin is.
Voeg de krieltjes, bouillon en flink wat zwarte peper toe en brengt dit aan de kook. Laat ca. 30 minuten zachtjes sudderen.

Voeg vervolgens de broccoli, erwtjes en lenteui toe. Breng weer aan de kook en laat nog 5-10 minuten koken, afhankelijk van hoe gaar je de broccoli wilt hebben.
Aan het einde van de kooktijd de pesto toevoegen.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten