woensdag 4 maart 2015

Quick Chicken and Mushroom Pie & Mushy Peas

 Ingrediënten:

  • 350 gram kipblokjes
  • 1 bosje bosui
  • 150 gram champignons
  • 1 el bloem
  • 2 tl mosterd
  • 1 grote el creme fraiche
  • 300 ml kippenbouillon
  • paar takjes tijm
  • 1/2 geschaafde nootmuskaat
  • 1 grote plak bladerdeeg
  • 1 ei
  • diepvrieserwten
  • 1 medium aardappel

Bereiding:

Verhit de oven voor op 200C.

Snij de champignons in vieren. Snij de bosui in ringetjes.

Verhit in een pan olie en/of boter en bak hierin de kipblokjes. Voeg de champignons, bosui en bloem toe en roer goed.
Voeg vervolgens 2 tl mosterd, 1 flinke el creme fraiche en 300 ml kippenbouillon toe.
Doe de takjes tijm en nootmuskaat erbij en breng verder op smaak met peper en zout.
Laat even pruttelen.

Snij oppervlakkige ruitjes in op de plak bladerdeeg met een mes.

Gooi het kipmengsel in een pievorm. Leg de plak bladerdeeg eroverheen. Bestrijk het bladerdeeg met een losgeklopt ei.

Bak op 200C voor 15-20 minuten.


Snij de aardappel in dunne plakken en kook tot bijna gaar. Voeg de erwtjes toe in de laatste minuten. Afgieten en malen met de staafmixer. Peper en zout naar smaak toevoegen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten