zondag 16 februari 2014

Indiase wortelsoep

 Ingrediënten:

  • 3 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 3 winterwortels
  • 2 tl kurkuma
  • 2 tl komijnpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 2 groentenbouillonblokjes
  • 1,2 liter water
  • 1 el rode currypasta
  • 200 ml kookroom
  • 400 gr linzen
  • bosui
  • creme fraiche
  • naanbrood (zie: recept hier)

Bereiding:

Snijd de knoflook en ui fijn. Snijd de wortel in kleine blokjes.

Verhit wat olie in een pan en fruit hierin de knoflook, ui, kurkuma, komijn en koriander.
Voeg de wortel toe en bak nog ca. 3 minuten.
Voeg het water, bouillonblokjes, currypasta en kookroom toe en laat ca. 15 minuten koken tot de wortel gaar is.
Pureer de soep met een staafmixer.

Giet de linzen af en spoel ze schoon. Voeg deze toe aan de soep.
Snijd de bosui in ringetjes. Garneer de soep met bosui en een flinke lepel creme fraiche.
Serveren met zelfgebakken naanbrood.


Geschikt om in te vriezen, of 2 dagen van te eten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten