zondag 19 mei 2013

Bangers & Mash met uiensaus en broccoli

 Ingrediënten:

  • 300 gram aardappelen
  • ca. 400 ml kippenbouillon
  • kookroom
  • 2 worsten
  • 2 rode uien, in dunne halve ringen
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 2 takjes tijm
  • 1 eetlepel bloem
  • 100 ml rode wijn
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 broccoli 

 

Bereiding:

Mash: schil de aardappelen en snij ze in kleine stukjes. Kook de aardappels gaar. Stamp met een scheutje kippenbouillon en kookroom tot een fluffy puree. Breng op smaak met wat zout en peper.

Bangers: Verwarm de oven voor op 160 °C.
Bak de twee worsten rondom bruin in hete boter, leg ze in een ovenschaal en laat ze 20 minuten in de oven verder doorgaren.


Uiensaus: Bak in het overgebleven vet in de worstenpan de rode uien, knoflook en tijm.
Voeg 1 eetlepel bloem toe en bak ca. 2 minuten mee. Voeg 100 ml rode wijn toe, en laat het geheel inkoken. Voeg daarna beetje bij beetje de kippenbouillon toe tot de gewenste dikte bereikt is.
Voeg 1 eetlepel balsamicoazijn toe en laat nog 1 minuutje doorwarmen.


Broccoli: Kook in ca. 8 minuten de broccoli in water met een beetje zout.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten