Ingrediënten:
- 400 gram aardappelen
- 200 gram kipfilet aan stukjes
- 1 el shoarmakruiden (zie hieronder)
- 80 gram geraspte belgen kaas
- ½ rode ui
- ½ krop ijsbergsla
- 2 trostomaten
- 1 gele paprika
- ½ rode peper
- 3 el yogonaise
- 2 tenen knoflook
- ½ citroen
- bieslook
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl gemberpoeder
- 1 tl korianderpoeder
- 1 tl kurkuma
- 1 tl komijnpoeder
Bereiding:
Aardappels: Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappels en snij ze in frietjes. Kook voor ca. 5 minuten, giet af en laat even droogstomen. Leg de frietjes op een bakplaat en zet ze in de oven totdat ze goudbruin zijn.
Kip: Marineer de kip ca. 5 minuten in de shoarmakruiden met wat olie. Bak ze daarna op hoog vuur in ca. 5 minuten gaar.
Groenten:
- snijd de ui in halve ringen
- snijd de paprika in dunne reepjes
- snijd de tomaten in reepjes, verwijder hierbij de zaadlijsten
- snij de peper in dunne ringetjes (evt. zaadjes verwijderen)
Kapsalon:
Leg in een kleine ovenschaal of cakevorm een laag frietjes, groenten, kip en strooi de kaas er bovenop. Bak voor ca. 10 minuten bij 200 °C.
Knoflooksaus:
Meng in een kommetje de yogonaise, uitgeperste tenen knoflook en bieslook, en breng op smaak met citroensap, zout en peper.
Serveren:
Snij de ijsbergsla in reepjes.
Verdeel de kapsalon over 2 borden en garneer met de sla en knoflooksaus.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten