zaterdag 29 juni 2013

Kapsalon, maar dan gezonder

 Ingrediënten:

  • 400 gram aardappelen
  • 200 gram kipfilet aan stukjes
  • 1 el shoarmakruiden (zie hieronder)
  • 80 gram geraspte belgen kaas
  • ½ rode ui
  • ½ krop ijsbergsla
  • 2 trostomaten
  • 1 gele paprika
  • ½ rode peper
  • 3 el yogonaise
  • 2 tenen knoflook
  • ½ citroen
  • bieslook 
Shoarmakruiden:
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl komijnpoeder

 

Bereiding:


Aardappels: Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappels en snij ze in frietjes. Kook voor ca. 5 minuten, giet af en laat even droogstomen. Leg de frietjes op een bakplaat en zet ze in de oven totdat ze goudbruin zijn.


Kip: Marineer de kip ca. 5 minuten in de shoarmakruiden met wat olie. Bak ze daarna op hoog vuur in ca. 5 minuten gaar.


Groenten:
- snijd de ui in halve ringen
- snijd de paprika in dunne reepjes
- snijd de tomaten in reepjes, verwijder hierbij de zaadlijsten
- snij de peper in dunne ringetjes (evt. zaadjes verwijderen)


Kapsalon:
Leg in een kleine ovenschaal of cakevorm een laag frietjes, groenten, kip en strooi de kaas er bovenop. Bak voor ca. 10 minuten bij 200 °C.



Knoflooksaus:
Meng in een kommetje de yogonaise, uitgeperste tenen knoflook en bieslook, en breng op smaak met citroensap, zout en peper.



Serveren:
Snij de ijsbergsla in reepjes. 
Verdeel de kapsalon over 2 borden en garneer met de sla en knoflooksaus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten