dinsdag 28 januari 2014

Snert

 Ingrediënten:

  • 1 pak spliterwten (500 g)
  • 2 runderbouillonblokjes 
  • ca. 400 g hamlappen
  • 1 grote kruimige aardappel(in blokjes)
  • 1 dunne prei (fijngesneden)
  • 3 stengels bleekselderij (fijngesneden)
  • 250 g winterpeen (in blokjes)
  • 2 uien (gesnipperd)
  • 2 laurierblaadjes 
  • 1 rookworst

Bereiding:

Spoel de erwten af. Bestrooi de hamlappen met peper en zout.
Breng de erwten met de hamlappen, 2 runderbouillonblokjes en 2 liter koud water aan de kook. Laat 60 min. op laag vuur koken tot de erwten (deels) stukgekookt zijn.

Voeg de prei, bleekselderij, winterpeen, aardappel, laurier en ui toe en laat de soep nog 60 min. zachtjes koken. Roer regelmatig om aanbranden te voorkomen.

Haal de hamlappen uit de pan en snijd het vlees in kleine blokjes of reepjes.
Roer de rookworst met het vlees door de soep. Laat de soep nog 15 min. zachtjes koken.
Breng evt. nog op smaak met peper en zout.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten